oncontextmenu="return false"

dags att krypa ner i sängen

Ska snart gå upp igen...Måste gå upp klockan fem imorgon, härligt.
Är dags för risk ettan + tvåan.
Ska alltså sitta och lyssna hela dagen imorgon och sen halkkörningen. Kommer vara sådär lagom pigg tills det är dags att halka, yeah! Kommer glömma bort vad som är gas, broms och koppling. Äsch,det går nog bra.

Kul att det inte börjar förän kvart i åtta men måste åka härifrån halv sju och sen sitta och uggla hos pappa. Har såhär stor lust med det. Precis, inte alls.

Men ska väl gå och lägga mig så att jag orkar gå upp. Går upp en halvtimme för tidigt för att kunna stå i duschen ett tag och vakna till liv - puss på de.
Så nu säger jag godnatt och hoppas på att jag kan sova hela natten och slipper vakna av jobbiga drömmar.

fick en kommentarsom jag tänkte svara på - min utrustning

hästgalen om min morgon började ju fakiskt bra!:
Vilken fin blogg du har:) Tänkte bara fråga vad du använder för utrustning till dig och din hästen:) Tycker du att det är viktigt med säkerhetsväst? Vore riktigt kul om du kunde skriva ett inlägg! Många kramar från en hästgalen tjej:)

När jag rider använder jag nästan alltid ridbyxor! Någon gång har jag ridit i jeans men trivs mycket bättre i ridbyxor när jag rider.
Jag har just nu bara tre par och det är bara ett par som sitter bra.
Har ett par blåa - 
                svarta - märke?
                brunrutiga med svart skoning - märke?

Jag har ett par svarta läderstövlar - Massolin CRW®
Och ett antal gamla ridstövlar och ett antal skor som jag använder när jag inte sitter på hästryggen. Brukar använda convers när jag hanterar hästen, egentligen skulle skor med stålhätta vara bättre men jag trivs i lätta skor. Folk frågar alltid varför jag har 1-2 storlekar för stora skor, jo för att om hästen trampar mig så trampar den inte på mina tår.
När jag rider ut´brukar jag använda chaps.

Jag har egentligen inga speciella tröjor när jag rider. Har lite pikeér som jag har när jag rider i "seriösa situationer," haha. Annars brukar jag ha tröjor som sitter relativt tight och inte flaxar allt för mycket.
Samma sak med jackor, nu i vinter har jag ridit med min skidjacka, haha! Har en reflexjacka som åker på när vi rider ut, då slipper man tänka på reflexer. Annars har jag lite stalljackor men behöver inhandla lite nytt, det håller inte i alla år.

Jag rider nästan alltid med sporrar, vet faktiskt inte vad det är för längd på dom jag har just nu.
Rider oftast med spö och då har jag ett lite längre dressyrspö.

Självklart har jag ALLTID hjälm på mig! Har en Hi-Lite Pro Plus CRW® Det blev ett hastigt inköp när min gamla inte höll ihop längre. Har planer på att köpa en ny men det får bli när det blir.

Sen det du undrade lite extra var säkerhetsvästen.
När jag var mindre köpte mamma en säkerhetsväst åt mig som jag alltid använde. Jag hade ramlat av och blivit rädd efter två år och då kändes det säkrare med väst.
När jag fick tillbaka självkänslan åkte västen av. Det va lite "ballt" att rida utan, haha töntigt när man tänker tillbaka. Skaffade min första polle Madame som var mer vilt än tam! Så både dom i stallet och min föräldrar tyckte att en väst var ett bra inköp. Jag ville inte använda den men hade inte så mycke val.
När jag red in Miio använde jag väst. Men när hon blev säkrare så åkte den av.

Innan sommaren köpte jag en ny väst som var super lätt och skön. Men så lyckades jag ha sönder dragkedjan för att jag skulle vara smart och ha den över jackan... Så nu är den tillbaka efter lagning. (och ett tag låg den och samlade damm nere i källarn innan vi lämnade in den...)
Idag använder jag den när jag rider ut och när jag hoppar - oftast! Ibland kan jag använda den i dressyren också. Det beror lite på vad jag känner för. Tycker att de blir lite stelt med västen.
Men jag måse säga att dom som alltid rider med väst ska fortsätta med det! Det är en billig livförsäkring!
Även den snällaste hästen kan bli rädd.
Hoppas du fick svar på det du ville! :)

fick en kommentarsom jag tänkte svara på - häsens utrustning

hästgalen om min morgon började ju fakiskt bra!:
Vilken fin blogg du har:) Tänkte bara fråga vad du använder för utrustning till dig och din hästen:) Tycker du att det är viktigt med säkerhetsväst? Vore riktigt kul om du kunde skriva ett inlägg! Många kramar från en hästgalen tjej:)

Ååh va kul att du tycker att den är fin!
Kan börjar skriva om vad jag har för utrustning till min vackra dam.

När vi tränar dresyr/hoppning använder jag just nu en brun allroundsadel. Har ingen riktigt koll på märke eftersom den bara är tillfällig. Hon har breddat sig så mycket så helt plötligt kunde hon inte ha sin bruna dressyrsadel som var jätte skön! Så nu får jag dras med den väldigt osköna allrundsadeln tills vi löser problemet med att hon kommer bli ännu bredare med tiden! Vill inte lägga pengar på en dyr sadel som hon inte kan ha om ett halvår.

Till den bruna sadeln använde jag ett brunt pullarträns med guld-detaljer på. Och eftersom jag har en martingal som hör till så kan jag inte låta bli att använda den! Hon blir så fin. Behöver egentligen inte använda martingal eftersom hon inte har något behov utav den men jag tycker att det är rktigt snyggt.
Är ett CH träns och martingall.

Är det inte jätte lerigt underlag brukar jag använda bruna ursnygga skydd till. Egentligen behöver hon bara ha bakskydd eftersom hon har lätt för att stryka benen emot varandra men jag tycker att de är snygg att ha skydd fram också. Men använder dem inte alltid utan använder bara bakskydden ibland.

Till det hela brukar jag ha ett snyggt schabrak i matchande färg. Är det kallt har jag ett länd/ridtäcke också.




Såhär ser hon ut när vi tränar!
Vet inte om ni ser det men sadeln ger inte alls något bra stöd för skänkeln.

När jag inte använder den bruna sadeln så använder jag en svart syntetsadel också en allround. Den har jag ridit in henne med men den ligger fortfarande bra, konstigt det där.
Utöver dom två sadlarna jag rider med har jag två bruna dressyrsadlar, båda jätte fina men ingen utav dom passar. Jag har två svarta syntetsadlar till, en hopp och en allround - ingen utav som passar. Har en bomlös svart sadel som faktiskt passar men som jag inte alls trvis i! Och en westernsadel som ligger undanstoppad och dammar som hon inte heller kan ha.

Till den svarta sadeln använder jag ett svart träns med aachennosgrimma. Har ingen riktigt koll på märket.
Jag har jätte många träns som passar men använder bara de två just nu och så har jag ett vanligt brunt träns med engelsknogrimma.

Skydd brukar jag antingen använda de bruna skydden som syns på bilderna. Har ett par bruna baksydd, ett par svart/vita och ett par röda som jag använder. Ibland brukar jag köra lite avancerat med lindor!

Schabrak har jag ett väldigt urval av, haha. Så länge det matchar så spelar inte färgen så stor roll - det som är bra med en svart häst!

Har en del ländtäcken, reflexer och vanliga täcken som används vid behov :)

hemma efter några timmars shopping

Lite lätt besviken efter dagens shopping, hittade typ ingenting. Men fick med mig en "vanligt" t-shirt och en rid-t-shirt. Ville ju hitta massor så tröstshoppade trosor. På IKEA hittade jag faktiskt lite spännande grejjer! 4 stora koppar, lite längre skedar, en super smart vitlöskpress! 2 likadana bäddsett, en klädroller, 2 stora handdukar och 2 formar som man kan ha som uppläggningsfat/ungsformar, tror att de va allt. Nu har jag iallafall kommit en bit på vägen, känns helt okej. Fast nu vill jag bara flytta flytta flytta!

Nu är jag trött och lite halv nere. Trött i kroppen, snorar och hostar, blööö. Tänker inte bli sjuk, tänker inte! Har lite lätt ångest, börjar komma in i mina gamla vanor igen. Klara knappt frullen, slarvara med lunchen och mår illa av kvällsmaten. På praktiken och i helgen har allting funkat super bra, inte kännt någonting alls, att äta har gått som en dans. Nu mår jag bara illa. Fuck life. Kan den där som bestämmer att det ska vara så bara ändra sig? Låt mig äta, inget illamående och låt mig slippa känna mig tjock - tack på förhand.


promenad i vårvädret

Helt underbart väder!
Gick en jätte mysig promenad vid ån, gymt mysigt! Tog med kameran men dum somjag är glömde jag ändra inställningar efter ljuset, så ja bjuder på några suddiga bilder på våra fyrbenta vänner!♥


















ännu en ny dag

Godmorgon, jag vaknade klockan åtta av världens mardröm. Trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen. Var i alla fall så vaken man kan bli så låg kvar och gosade i sängen en stund innan jag gick upp.
Trodde att jag skulle få världens träningsvärk utav att åka skidor men känner faktiskt ingenting, skönt! Har fortfarande ont i knät och lite öm i smalbenen men ingen träningsvärk - underbart!

Nu ska jag klä på mig så ska jag och mamma gå en sväng med busarna, mysigt! Sen ska vi hem och fixa oss och sen åka ut till erikslund. Vi ska gå på IKEA och shoppa kläder, underbart! Kan ju händaatt det råkar bli en sväng till HÖÖKs också, heh.

hemma efter en riktigt bra dag!

Galet bra väder och massa skidåkning! En bra dag helt enkelt. Nu har jag ett svullet knä som gör lite lätt ont men det var värt de! Ramlade andra gången första åket och vred knät fel så att de hoppade till och gjorde super ont! Men de gick inte ur led så jag körde på. Sen åkte vi världens brantaste backe så att jag lyckades ramla en gång till och vred samma knä, aj aj aj. Sen blev jag sur och bestämde mig för att inte ramla nå mer, haha! Lyckades rätt bra, dom sista åken låg jag inte en enda gång mitt i backen som en skalbagge på rygg, heh. Provade lite störtlopp i början men annars tror jag att både jag och alla andra i backen klarade sig fint utan skador!

Nu ska jag snart slänga mig framför tvn och mysa en stund innan det blir en dusch och sängen! Härligt.
Imorgon tror jag att det blir lite shopping med mamma, mysigt att ha en heldag med henne nu innan allting drar igång, och så ska hon för en gång skull få se mig le...


tagga romme

Borde fixa mig istället för att sitta här och nörda runt på fejjan och ippdatera bloggen, hehh. Gick och la mig halv tio igår men är ändå grymt trött! Tidiga mornar är nog ingenting för mig... Känner mig ännu mindre taggad när jag går upp och ser att de är SNÖ överallt! Buhu, gillar inte snön - bort.

Men nej nu ska jag ta och fixa mig lite och tagga till lite, puss.

högt lågt överallt

Nyduschad och gosig.
Saknar att mysa ner mig i soffan och få en puss i pannan av den finaste!
Men jag klarar mig!
Imorgon rullar vi till romme och åker skidor. Har aldrig åkt skidor, eller jo längdskidor...Nu ska jag lyckas åka i en backe! Har ju fullt upp med att hålla koll på fötterna när det är plant... Jaja, det kan ju gå bra. Ska bli ganska mysigt att umgås en hel dag med pappa, var länge sen vi gjorde nånting själva. Kan nog helt enkelt bli en bra dag.




Blev brutalt fotosugen! Får försöka få till en dag med kameran!

Nu ska jag ta och krypa ner i soffan en stund innan sängen väntar. Ska sova bort huvudvärken tills imorgon.
Idag har iallafall vart en helt okej dag, lite lagom med tankar och utan ångest - helt okej sådär.


för ett tag fanns ingenting kvar

Hemma efter en skön barbackatur i skogen! Finhästen skötte sig fint som vanligt. Jag hade hjärtat i halsgropen när vi var tvugna att gå över isen men min fina fixade det fint!

Skönt, för ett tag fanns inga problem. Ingen mobil som plingade eller dumma tankar som rörde runt i huvudet.
Nu ska jag ta och fortsätta städa mitt halvstökiga rum. Inte för att det behövs eller nånting sånt...


Därför har killar bättre kompisar än tjejer...

En tjej kommer hem efter att ha varit borta hela natten. Killen frågar vart hon har varit. Tjejen säger att hon har sovit över hos en kompis. Killen ringer tjejens 10 bästa kompisar men ingen av dem säger att hon har sovit över.

En kille kommer hem efter att ha varit borta hela natten. Tjejen frågar vart han har varit. Killen säger att han har sovit över hos en kompis. Tjejen ringer killens 10 bästa kompisar... 8 av dem säger att han har sovit över hos dem och 2 säger att han fortfarande är kvar.


min morgon började ju fakiskt bra!

Vaknad, var lycklig och lite ensam men klarade av det liksom.
Gick upp, roade mig med tvn innan jag bestämde mig för en nyttig frulle. Hur härligt lät inte det på en skala? Fixade med äpple och grejer, fick ett sms om en viss person, tappade humöret till max och gjorde två mackor och oboy. Min dag är förstörd - TACK!

Nu är jag på riktigt riktigt arg alltså, var på jätte bra humör, skulle åka och shoppa med mamma och allt. Gå en sväng på IKEA och bara mysa! Men nu har jag ingen lust, åker ut till min häst istället. Hon drar inte upp saker som jag inte orkar med, och hon lyssnar på mina problem. Hon låter mig krama hennes hals och gråta i hennes man.
Så får det helt enkelt bli, stänger av mobilen och stannar där ute hela dan!
PUSS.


no woman no cry

Utan tjejer i världen skulle det inte finnas någon sorg!


Oranget hår och ett fett skärsår på benet men jag hade otroligt kul den kvällen så det var liksom okej!
Och tackk nibban för den röda färgen på min klänningen som såg ut som fetaste mensfläcken♥♥♥

han gör mig galen

Nu har min finaste åkt för några timmar sen och jag ska försöka överleva en hel vecka utan honom!

Har inte gjort så mycket sen vi kom hem från the stad. Mös ner mig i soffan med vovven och kikade på barnkanalen, vill vara liten - allt var så enkelt då. Nu har jag krypa ner i min one piece och ska titta på en film. Har en klump i magen.


min vackraste ligger och sover

Haft en jätet bra vecka hos kossorna!
Har vart lite trött och seg men det har funkat ändå. Nu är praktiken över och jag har sportlov! Hur nice är inte det? Har massor att göra så jag tror att det kan bli en bra vecka.

I fredags när det var dags att åka hem mötte vi Björn på stationen så har haft honom helt för mig själv helga helgen!♥ Vi har väl inte gjort så jätte mycket egentligen, i fredags mös vi framför tvn och igår åkte vi till mormor som faktiskt fyller år i år! Stort grattis till världens bästa mormor! När vi kom hem tittade vi på melodifestivalen, myskväll nr två! Nu väntar jag på att han ska ta och vakna så ska vi peta i oss lite frukost, tänkte att vi skulle ta en promenad i det fina vädret, men ja vi får se!

Nu ska jag och ångesten dejta sängen

Har ångest, tårarna rinner och jag mår illa.
Ska upp klockan sex och åka till praktiken, jag vill inte åka bort, vill inte bo borta, vill bara vara hemma och vara. Men vill inte ha dåliga betyg så jag och mina tårar ska krypa ner i sängen och försöka sova bort ångesten så gott det går. Kanske kan jobba bort den dom här dagarna, bara dränka mig i jobb och hoppas på att vecka går fort och att helgen kommer snart. Samtidigt värker det i mig, det gör riktigt ont. Men man mår väl som man förtjänar antar jag.

Åker klockan sju imorgon, jag har inte packat, jag har inga rena kläder och ja...Det här kommer gå åt skogen.

känslorna*

Sitter här och bölar!
Haha ååh töntig brud!
Grinar över att jag har världens finaste pojkvän, fästman och ja snart sambo.
Grina för att jag saknar honom så att det gör ont. Ville inte lämna honom, ville ha honom kvar vid min sida resten av mitt liv.
Tänker på hur otorligt fin och underbar han är och grinar ännu mer.
Tänker på att jag ska klara mig fem hela dagar utan honom, ååh ännu fler tårar.
Ler genom tårarna av att titta på bilder på honom, grinar lite till för att jag vill ha honom här.

Grinar lite mer över att vad jag än säger så kan jag aldrig tala om för honom hur mycket jag älskar honom, för orden räcker inte till. Det finns inga ord som någonsin kan beskriva mina känslor för honom. Han tog mig med storm och nu blåser det förevigt i mitt hjärta! Ingenting kommer någonsin bli som det var, för med dig vid min sida klarar jag allt och lite till!♥

jag insåg precis vem du var


kan du inte säga att du saknar mig nu behöver du aldrig säga det.

vänta på min prins!

Hemma efter en vecka med kossorna, ganska skönt faktiskt! Sov jätte dåligt inatt så har brytit ihop i världens skrattanfall ett antal gånger sen jag kom innanför dörren.

Idag föddes tre bäbisar! Först en liten tjej imorse innan vi kom ner till ladugården och sen en grabb innan lunch, en kviga som kalva för första gången så vi fick hjälpa till lite för att det gick tungt. Sen för en halvtimme sen fick jag sms om att det hade kommit en lite tjej till! Mysungar.

Nu har jag precis fixat mig lite, känns konstigt att kleta på smink efter en vecka totalt ofixad, haha! Nu ska jag bara vänta på att min prins ska komma hit! Kärlek på de! 

kossan ba gav mig värsta bitchbliken, liksom hallå!?

Jag tror att det funkar, här på gården där jag bor funkar knappt mobilen. Enda stället jag har 3G på är på foderbordet och där kan jag ju inte sitta, då äter kossorna upp mig.

Bor iallafall på gården här ute, dom har en ny ladugård där dom har två mjökrobotar och 78 mjölkande kor, lite kvigor och en tjur. Uppe i gamla ladugården har dom kalvar kalvar och ännu mera kalvar, haha.
Kändes lite konstigt att bo hos dom i början eftersom jag inte  ens hade någon aning om vilka dom va innan jag kom hit, men dom är snälla så det funkar bra.

Började super bra med att ha sovit två timmar och hunnit svimma, så första dagen var jag trött seg och allt bara snurrade i huvudet! Igår släppte det och jag började komma igång med rutiner och allt sånt. Är mycket pyssel både här och där med datorer kor, rätt kor och jaa. Mycket kobajs blir det, that´s nicee! Heh.
Igår kväll hade jag svårt att somna och precis när jag hade lyckats somna ringer Elias och väcker mig, det han ville säga var att han och Krille sov tillsammans, ååh vad arg jag blev! Lyckades iallafall somna om och sova jätte bra!

Idag har vi pillat i ladugården, vart över till en annan gård och plocka en massa med korna. Ströade varenda liggsäng som dom kallar det här, ååh herre vad korna hatade mig.
Fick värsta bitchblicken av en ko, hon blev skitsur för att hon inte fick sova ifred så hon kollade på mig och vifta med svansen så jag fick bajs i fejjan, tack! Det värmde kossan.

Har träningsvärk i rumpan, det är en nyfödd kalv som dom matar med flaska. Så för att hon ska äta måste man stå över henne och hålla i huvudet och flaskan med sådär 1,5 lite råmjölk i. Det är ju inte så jätte jobbigt förutom att hon inte tänker stå på sina egna ben, så jag fick hålla upp henne med mina egna ben, krångla in nappen i munnen på henne och ja, haha! Måste se lite lätt kul ut men hon åt iallafall och det var huvudsaken!

Nu ska jag ta en dusch, känner att det blev ett jätte konstigt inlägg men ah ni vet iallafall att jag lever. En nyduschad, icke kolucktande tove lät helt okej. Sen krypa ner i sängen och sova, jaaaa!!!


Mot kossorna!

Nu är det dags att åka till praktiken och kossorna, naaajjs!
Har med mig datorn, hoppas på att comviq funkar där ute i skogen!
Gör det inte det kommer jag vara totalt okontaktbar i en vecka, spännande! Har faktiskt med mig en bok i fall att liksom, alltid redo!

Hör ni ingenting om mig och kossorna så får ni ha en bra vecka!

(och björn, jacka är med!)

duschen sen en dejt med sängen!

Nu har jag packat för fullt! Skrivit världens mest utförliga packlista, duktigt. Provat arbetskläder, insett att det var dumt att ta ett par 37or på stövlarna, men med sulor och raggisar löser man allt!
Känner mig jätte naken, har tagit av alla smycken utom ringen, känns inte bra. Vill ha hans hjärta runt min hals, allting blir så mycket bättre då.

Tänkte att jag skulle ta och duscha och sen krypa ner i sängen. Ska upp kvart i sju imorgon så kanske kan vara lite fräsh! Skönt att inte behöva fixa dig den här veckan, ska ju umgås med kossorna...så att! Provade arbetsbyxorna och stövlarna, pappa garvade åt mig och kallade mig bonde.

Nu ska jag drömma om kossor och vila mig i form helt enkelt, puss på de liksom!

dagens


Idag var hon ju hur fin som helst! Hon var lite trött i början och lite småstel men när hon släppte kom det nästan glädjetårar!

Började med att skritta ut en sväng, red en kvart på långa tyglar.
Sen red vi på en volt lite längre bort på åkern, trodde att hon skulle vilja dra hem till kompisarna men hon skötte sig fint. Började arbeta henne på lite halvlånga tyglar och till en början ville hon inte alls men sen kom började hon komma ner i form. Samlade upp tyglarna och började jobba henne, hon var lite trött och ville inte riktigt ta stödet. Men efter ungefär en kvarts arbete i båda varven började hon vakna till.
Lekte lite i traven, långsamt tempo - ökat tempo - minskat temp - jätte ökat tempo. Då släppte det ännu mer och hon blev hur underbar som helst. Behövde kappt hålla i tyglarna och hon gick på i ett perfekt tempo helt själv!
I galoppen fungerade n fortfarande jätte bra, jag måste fortfarande stödja henne gansa mycket men det börjar släppa det också!
Provade att galoppa över hela åkern,fortfarande i ett lånsamt tempo och i form. Börjadenästan grina när hon lyssnade på minsta lilla! I vanlga fall brukar hon dra på i full galopp och inte alls lyssna, underbara häst! Efter ungefär en timmes arbete skrittade vi ut en halvtimme!

Är sådär jätte glad, stolt och bara allmänt svävande på moln!
Allt jobb jag har lagt ner börjar visa sig!

kanske finns det hopp?

Har jaktbyxorna på mig idag och Qenza är helt tokig! Hon nosar och slickar på dom, dom måste ju lukta blod eller nånting? Kanske finns det hopp för tokhunden *blink*

Nu tycker jag att snön kan försvinna så att vi kan ut i skogen och jobba igen! Är grymt taggad...
Och nu håller jag tummarna för fullt, om allting går som det ska blir det som jag vill! Men tänker inte säga nånting förns det är klart!


söndag utan söndagsångest, den ni!

Söndagar brukar vara tunga, man vet att man ska upp tidigt för att åka till skulan - suck. Men i morgon rullar jag inte mot skolan utan till köping! För i morgon börjar praktiken. Jag ska vara på en går med mjölkkor, tror att det kan bli bra, hon lät jätte trevlig när jag ringde och dom säger att det är en jätte bra praktikplats.
Så nu vecka sju och åtta kommer jag gå runt och lukta ko, myys!

Så nu ska jag snart åka ut till stallet och rida en sväng, sen ska jag och pappa åka till farmor och farfar. När vi kommer hem så ska jag packa och skrubba stövlar, försöka städa mitt rum och kanske träffa Emelie! Saknar den bruden enormt!


melodifestivalen

Nu är snart maten klar, första gången på väldigt länge som jag faktiskt är hungrig. Haha! Ååh, det låter inte som jag... Men kunde inte äta nån lunch och så har jag jobbat med hästen så energiförådet är tomt.

Nu ska vi kolla på melodifestivalen, kör en lugn kväll ikväll, orkar inte så mycket annat idag.


svettig häst



Red igenom Miio ordentligt idag.
Till en början ville hon inte alls jobba och bråkade jätte mycket. Så bestämde för att jobba ordentligt i skritten, ställde och böjde henne ordentligt i båda varven. Red en åtta, det funkade jätte bra och hon blev super mjuk och fin. När hon gick som jag ville ökade vi till trav, hon började bråka och ville inte alls. Så fortsatte rida åttor och volter i olika storlekar så tillslut släppte hon jätte fint och tog till och med eget stöd.
Hade inte tänkt galoppera nånting men eftersom hon faktiskt lyssnade så knde jag ju inte låta bli. Först så hoppade hon och skuttade men precis om vanligt insåg hon att jag inte blev rädd utan bara drev på henne och då gav hon upp. Hon gick faktiskt riktigt bra i båda höger och vänster. Avslutade det hela med lite trav på volten innan vi skrittade ut en sväng.

Är riktigt nöjd med dagen, känns bra att det slutade bra den här gången. Skulle kunna ridit flera timmar till, älskar att rida henne när hon går sådär super bra! Men hon var svettig och trött i huvudet efter allt krångel i börjarn så vi avslutade när det gick sådär jäte bra! Är jätte sugen på morgondagens ridning! Haha.

Efteråt tog jag in Let´s Danc och Do It, kunde inte låta bli att borsta igenom dom ordentligt. Kvällarna är allt super mysiga i stallet! Hästarna står och tuggar på sitt hösilage och det är lugnt och skönt.
Bara älskar det!


Haha! Video från förra helgen, är iallafall sista gången pappa och kameran får följa med ut till stallet samtidigt ;)

åååh....

Hittade två super fina och jätte billiga dressyrsadlar...


Dressyrsadel Globus Crincle
11 890:-


Dressyrsadel Venice Gold Medal®
9 579

Är jätte sugen på båda två...

ååh blir galen

tänkte ändra bloggen lite, kollade in på designadinblogg eftersom jag inte kommer ihåg vad om är vad. Hittar inte det jag vill ändra så nu får jag sitta och testa varenda kod... Roligt värre!

jdsbgj<dhsgj<sbjn
jkdagjlsahdök
ljasdeghdsojg
jawhsfpkgåäbk
sdlghpsgjpös 5465


typ så ser det ut.... åååh!

godmorgon

Sovit bort sådär halva dan, skööönt!
Funderar på att springa en sväng, men samtidigt vore det inte jätte kul om jag skulle få träningsvärk sådär lagom till praktiken. Så kör nog på storstädning istället, heh. Inte för att det behövs eller såå....

Ska ut och rida igenom hästbusen, skönt! Ska höra med far min om han har lust att ta med kameran ut! Ska nog lägga in bilderna från förra gången! :)

fredagsmys med familjen

Körde fredagsmyys med familjen, skönt faktiskt. Va på världens festhumör, men hade nog aldrig orkat en kväll ute. Så blev en kväll med svartvit film och vin, haha! Nej jag skämtar inte, fast sen när det va slut kollade vi på Nothing Hill. Har till och med ätit chips! Fast nu mår jag illa och vill sova, buhu.



Har inga direkta planer på morgondagen, vi får se vad som händer. Funderar på att åka till farmor och farfar en stund, ska absolut ut och ta tag i hästen också. Är jätte fotosugen så kanske slänge ihop några bilder om jag känner för det, annar springer jag väl runt här i mjukisbrallor och gör ingenting? Får väl helt enkelt se vad jag känner för!
Imorgon är en ny dag.

den där lilla hålan är sådär jätte bra ibland

Kommer hem, pappa frågar om jag ska ha ett glas öl, livet leker.

Har vart underbara och förjävliga dagar på ökna.
Utanderbart att äntligen få vara nära han den där som fick jag mig att falla pladask. Han är för fin! Saknat världens finaste brudar här hemma, trött på att ha ett liv här och där liksom. Annars här de väl rullat på, lite lätt ångest här och där men sånt får man väl ta liksom! Gjort två prov som har gått okej, är mer än nöjd eftersom jag inte hade pluggat nåntin till samhällskunskapsprovet i torsdags och lite till lantbruksdjurs skötselprovet idag, så nöjd brud. Pratade med Annie igår, skönt att hon förstår att det finns en anledning till att jag har halkat efter lite nu men hon tyckte inte att det var nått problem.
Har ju minst G i alla ämnen, inga IG´n, kanske klarar det här i alla fall.

Nej nu ska jag lämna skolan och öppna vinflaskan!
Nu känns livet helt okej liksom.


nu rullar vi sakta mot ökna

Nu ska vi snart ta och åka, väntar bara på att mamma ska komma in.
så vi hörs väl när vi hörs!


dags att ta tag i saker och ting

Nu har jag grinat klart för idag, punkt slut. Nu ska jag leta reda på leendet och packa alla grejer.


tom på blod

Känner mig galet duktigt!
Var upp till sjukan idag, usch! Hade lite lätt ont i magen, hatar sjukhus. Dom tog iallafall dom sista proverna, bara sju rör blod... Uhh! Tanken var att dom skulle bedöva mig för att få fram blod men hon provade utan och det funkade. Jag började inte ens gråta, sa inte aj eller svimmade, liksom hur duktig får man vara på en skala? Haha, töntig brud, men de känns bra, heh.

Förövrig mår jag väl sådär, har haft en jobbig natt. Kunde inte riktigt somna. När jag väl sov kom mardrömmarna och jag vaknade med tårarna rinnande och hjärtat hoppande i bröstet. Så idag känner jag av ångesten och paniken...Ska åka till ökna ikväll, känner att jag både vill och inte vill. Ångesten sitter i väggarna där borta, så är det bara, förhoppningsvis så orkar jag med det. Det visar sig. Någon gång måste jag ändå ta steget, det får bära eller brista. Får iallafall träffa världens vackraste grabb som jag älskar utav hela mitt hjärta, och just nu betyder det mer än någonting annat.

Nu ska jag försöka peta i mig lite mat, ska tydligen till vanliga tandläkarn kvart över två. Känns grymt onödigt men får väl gå dit och visa mina raka tänder.


Kvällstankar.

Är för pigg för att sova, kanske var det dumt att sova hela eftermiddagen.
Är nervös inför imorgon och ååh.

Ligger och tänker på sånt där man egentligen inte borde tänka på.
Döden.
Vad händer när man dör? Tar det bara slut? Fortsätter det? Får man ett nytt liv? Hamnar man på nått ställe där livet är en fest? Finns himlen? Får man träffa gud? Finns gud ens?
Jag är inte rädd för att då, jag vill veta vad som händer sen. Liksom tänk om man tar livet av sig och så ångrar man sig för att livet man hade ändå på något sätt var bättre? Hm...

Någon gång ska man dö, kanske idag, imorgon eller om hundra år, vem vet?
Kanske ramlar man ur sängen och bryter nacken eller dör av ålder?

Jag är jätte rädd för vatten och eld, det känns som två utav de vidrigaste sätten att dö. När jag nån gång dör hoppas jag på att det inte gör ont, att jag slipper det där lidantet. Att klämmas ihjäl vore också vidrigt, om det gör ont över huvudtaget. Jag är inte rädd för smärta på något sätt, men den sista stunden i livet vill jag må så bra som det bara går... Nånting som också vore hemskt vore att bli jätte gammal och sjuk. Jag vill inte ligga där och titta upp i taket mina sista år, jag vill vara pigg, kunna ta hand om mig själv.

Åh, så många tankar...

duktig chey!

Jag bara råkade somna i soffan efter förra inlägget och sov fram till nu...Duktig brud!
De är typ mörkt ute, har ingen lust att göra nånting, kanske går och drar täcket över huvudet.


glöm det som hände igår och fundera över vad som kommer hända imorgon

Ridningen igår gick åt skogen. Hon har nog aldrig gått värre.
Till en början gick hon super, hon var lätt att jobba med och positiv till det jag bad henne om. Helt plötsligt försökte hon dra, hon vägrade svänga och gjorde allt för att gå emot mig. Jag jobbade emot henne men fick ont i bröstet, kunde inte andas och var tvungen att bara stå still. Försökte några gången men utan ork i kroppen orkar man helt enkelt inte.
Så fick ge upp... Det var det värsta jag har gjort, jag ger aldrig upp på hästryggen, men igår hade jag inget val.

Hela kvällen var sådär, så efter Wallander och en pratstund med min älskade somnade jag med tårarna rinnande.

Idag har jag dött lite framför tvn, myst med valpen och nu funderar jag på att byta om och gå ut och gå en sväng. Funderar på att åka ut och rida en sväng också, men vi får se.


bandy på tvn - hoppar till varenda gång pappa skriker

Pappa sitter bänkad framför tvn, är tydligen vm final i bandy , sverige - ryssland.
Hoppar till varenda gång pappa skriker, tror faktiskt inte att dom hör honom hur mycket han skriker! Stackars mig, mamma, hundarna och alla grannar som får stå ut med det här...Pappa skriker nästan aldrig och när han väl gör de hoppar seriöst hela familjen till, speciellt hundarna.

Hoppas på att det snart är slut, ska åka ut och rida en sväng. Pappa ska följa med ut och film och kanske fota.
Nu skriker han att Sverige van, dom tog tydligen guld - typ grattis? Haha, åååh är sååå inte intresserad...

Eva och Adam gör min morgon!

"Innan vi går hem idag ska ha alla ha simmat 50 meter bröstsim"
"Vad ska killarna göra?...Snoppsim?"

nu ska jag sova och ta nya tag inför morgondagen

Imorgon är det ännu en ny dag och det står foto på schemat!
Hoppas på att det inte är sådär jätte kallt, vill ut och rida!
Skulle vara super fint att rida barbacka i klänning...
Fast det låter lite kallt om det är runt tjugo grader kallt.
Får helt enkelt se, pappa och kameran ska fram iallafall!

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket.
Pratade med Björn och nu saknar jag honom så mycket att det gör ont, vill bara ha honom nära.


för första gången har jag en sån där bra känsla i magen

Åh, hon är för fin den där bruden!
Har till och med skrattat ikväll, har inte mått såhär bra på nästan ett vecka. Visst att må bra just nu är väl egentligen inte bra som att sväva på moln men jag har skrattat utan att det känns falskt.
Kändes bra att prata både seriöst och mindre seriöst. Blir sådär lite och busig när jag är med henne, känns som att vi för alltid kommer gå i fyran och leka flygplan i hallen!♥♥
Saknar dig, tycker de är jätte dumt att vi är ifrån varandra. Saknar våra nätter sådär jätte mycke!


you smile I smile!♥♥

kvällen ska spenderas med en av de finaste personerna på denna jord

Therese och melodifestivalen - där har ni min lördag!


Foto: Jonas Berglind


dejt på g!

Känner mig jätte skabbig så nu ska jag ta och dejta mr. dusch!
Nice!

Sen ska jag ta och fixa naglarna, vissa har gått av och en del är bara halvt täckta av nagllack, EUW! Bruden inom min börjar komma fram...Heh. Sen ska jag sminka mig och fixa håret, ska bli skönt att kanske känna sig lite nice i alla fall, gå runt i jeans och inte pyjamasbyxor och en tjocktröja, ja men ni förstår!

Ska försöka få till en ny profilbild när jag är klar hade jag väl tänkt också.


nya tag

Har sovit tio och en halv timme, ändå är jag trött. Drömt mardrömmar hela natten och vaknat i panik.
Idag är det jätte många minusgrader ute! Jag som hade tänkt åka ut och rida, men när det är över 15- är det faktiskt inte sådär jätte roligt, samtidigt vore det jätte skönt.
Klockan tre ska vi iallafall hem till familjen Hägglund och fira Frida, världens sötaste kusin. Har inte lust någonstans att åka dit, sitta där och le, ha en farmor som kommer försöka diagnosera mig eller försöka berätta för mig att jag bara hittar på. Ska nog berätta om förlovningen idag, jag vill inte ens veta hur dom reagerar...

Nu funderar jag på att dra fram kameran en sväng, får se om jag hittar motivationen.


mitt i allt det deppiga måste jag lätta på trycket med en bit av ett gammalt inlägg

Vill ha kvällar man aldrig glömmer samtidigt som man aldrig minns dem!
Sen tittar man på skickade sms som man inte borde ha skrivit, som:
"hur tar man bort snoppen på gubbben?"
Så de kan gå!


börjar tina upp

Följde med mamma ut en sväng för att få tankarna på annat håll. Kan ju säga så mycket som att det inte är plusgrader...Andades på håret och då frös det till is, men var ändå skönt att komma ut en sväng. Nu är jag arg över nånting jag inte borde vara arg över. Får ont i magen av att vara arg, men det är väl så det är - måste ha ont i magen för nånting.

Brudarna kommer vid tio, får se om jag orkar vara vaken eller om jag ens orkar vara social. Känner för att dra täcket över huvudet och gråta lite lätt sådär. Är så grymt skönt att världens bästa förstår, behöver inte ens förklara

det gör ont, jag vill bort

Har liksom ont innuti, vill bort, till det där stället där ingenting gör ont mer.
Lyckades äta lunch, men mammas vanligtvis jätte goda paj fick ligga kvar i formen nu ikväll. Klarar inte ens av att sitta i köket. Mår illa, ångesten river i hela kroppen och tårarna bränner.

Orkar inte försöka vara stark.


vill ha det sådär lätt...

tappat lusten

Finns så många måsten men ingen motivation.
Så skiter i allt, ska gå och lägga mig en stund så att jag är pigg när världens bästa flickor kommer!

Ringde iallafall min APU-värd imorse innan jag åkte till läkarn, ett steg på vägen. Nu är det bara några meter kvar innan jag kan gå i mål.

idag befinner jag mig på botten

Idag ringde klockan vid 8.
Kände mig mer död än levande.

Petade i mig en macka, bara det tog 20 minuter. Fick svälje sju och åtta gånger för att den inte skulle vända på vägen ner. När frullen var på plats i magen och tänkte stanna där nere plattade jag igenom håret och kletade på sminket. Har sådär två ton puder, fjortis-varning, men kände att ingen behöver se hur vit/grå jag är. Ser precis ut som jag känner mig, mer död än levande.

Vid nio åkte vi in till läkarn.
Lyssnade inte på ett ord av vad hon sa, det gick liksom inte in.
Tur att mamma var med och pratade.

Hon hörde iallafall blåsljud på hjärtat, hont trodde att det kunde vara ett hjärtfel. Åh kul, det enda jag hörde var de där jätte positiva orden.
Sen skulle dom ta blodprov. Hon stack i höger arm, det kom en bloddroppe som dom inte ens kunde göra någonting med. I vänster arm kom det inte ens en bloddroppe. Jag hade ont och blev på dåligt humör, ville hem och gråta men det gick ju inte. Kunde inte säga ett ord, då hade allting rasat.

Dom gjorde ett EKG-test. Jätte kul och ligga där med tuttarna i vädret. Visade sig iallafall att det inte var något fel på hjärtat.
Dom ville inte ta nå mer blodprov eftersom dom redan hade stuckit mig i båda armarna och jag var öm.
Så på tisdag ska jag till läkarn igen för att ta resten av proverna.

Gick en stund på stan innan jag skulle till ungdomsmotagningen.


när man plötsligt får det där suget!

Hade tänkt ta en varm dusch, raka benen och känna mig sådär fräsh!
Men blev super sugen på att spela sims, så nu ska jag roa mig med det resten av kvällen!


dagens ridning


Efter att ha lagat ännu ett ledd så kunde jag äntligen rida.
Började med lite lätt dressyr på åkern och hon kändes jätte fin!
Skritten är fortfarande lite tråkig, hon jobbar helt okej men till och med en snigel tar sig fram fortare. Men det får vi jobba på helt enkelt!
Traven flöt på jätte fint! Hon tog stödet på en gång och gick av sig själv, behövde knappt driva.
Galoppen chokade mig, hon tog stödet på en gång. Hon höll ett super fint tempo och bråkade ingnting!

Satt upp ett hinder på sådär 50, är 5 gånger vi hoppar och 5 gången hon hoppar med ryttare!
Till en början var hon osäker och ville inte riktigt, men när jag höll om henne ordentligt blev hon självsäker och vågade hoppa.
Inser att jag faktisk saknar hoppningen. Så nu sätter vi in lite mer hoppning på schemat!

Blev ett lyckat men super kallt pass idag.
Och mamma skulle ju filma, men ja. Först hittade hon inte filminställningen och när hon skulle ta en bild på oss dog kameran. Får ta med pappa ut nästa gång, han vet ju vad han gör iallafall *blink*

fryser och mår illa

Eftermiddagen blev inte riktigt som vi hade planerat.
Åkte ut till stallet, var super fint väder. Tog in Miio och fixade. När jag kom ut ur stallet snöade det, det var super kallt och grått.
När jag skulle gå ut och sätta upp ett hinder ute på åkern ser jag att Let´s Dance, Do It och Flamenco är utanför hagen, kul! Springer in efter en hink havre, Do It kommer fram, springer över mig, tur att det finns diken... När jag skulle komma upp ur diket får hästjävlarna för sig att det är jätte kul att springa ut på åkern! Det enda vi såg var tre hästrumpor som försvann bort till nästa åker och sen såg vi inte dom nå mer.
Lite lagom panik eftersom vägen går där, det finns diken och en å dom kan gå ner sig i, ååh. Fick inte tag på Lena heller. Efter ett tag kommer hästarna i full galopp, lättnad.
Försökte få in dom i en och en halv timme, men dom va inte alls med på det.
När Lena kom hem efter sådär två timmar kom dom hur snällt som helst. Nej jag blev inte alls sur. Inte ett dugg.

Det är sådär 10 minusgrader ute så nu sitter jag här, har en underställströja och två fleecetröjor på mig och ändå fryser jag. Och har precis ätit så mår illa, vill bara gå och dö ett tag.


inte ens i sömnen kan jag le

Har drömt mardrömmar hela natten, har vaknat flera gånger, livrädd och med tårarna rinnande.

Tjugo i tio gav jag upp.
Gick upp och slog på tvn, petade i mig en macka som inte smakade nånting.
Gosade med valpis och för en stund sen kom vi in från en promenad i det jätte sköna vädret!
Nu samlar jag kraft för att åka ut till stallet, ska rida den vackra! Mamma ska följa med ut och filma.


Hittade en gamal bild,
ååh vad jag saknar´t!


snart dags att göra slut på ännu en dag

Snart ska jag gå och lägga mig, mår faktiskt lite bättre nu, har pratade med världens finaste pojkvän och världens finaste vän! Känner mig fortfarande tom, känner inte så mycket mer än tomhet egentligen. Men att prata med dom som betyder mer allt gör ändå att man orkar fortsätta!

Imorgon ska jag ta nya tag!
Ska försöka gå en lång sväng imorgon och rida igenom Miio, om jag orkar. Får helt enkelt inse att jag måste ta dagen som den kommer, helt utan stress och press.


för att göra det hela lite lättare

Idag vaknade jag vid tolv.
Satt mig i fåtöljen med valpisen i knät och tittade på tv-shop.
Vid två rullade jag och mamma ut till stallet, behövde få vara ensam med min finaste som gör det hela lite lättare.
Tog med Qenza ut en stund och hon blev jätte kär i Miio, hon till och med slickade henne på mulen!

När mamma åkte stog jag och borstade ett tag, klippt lite päls och bara glömde allt.
Bestämde mig för att bara skritta ut barbacka en stund, slängde på fleecetäcket och så hade jag världens bästa rumpvärmare.
Var så skönt att bara få lämna allt det tunga hemma och bara få vara utan att tänka ett tag. När jag kom tillbaka var jag som en fryst fiskpinne!

Fixade hästen och slängde in havre i krubborna. Sen skulle jag ta in grabbarna, självklart skulle Let´s Dance gå igenom leddet, förbaskade häst! Fick iallafall in två lyckliga unghästar utan skador! Sen stog jag och lagade ledd i sommarvärmen...

Nu har jag precis petat i mig lite mat, känner tårarna, ska ta och titta på Eva och Adam.
Saknar min älskade,
han får mig att må bra,
han får mig att le i allt det onda,
jag älskar honom obeskrivligt mycket♥

en dag i taget

Igår kväll rasade hela min värld på bara några minuter, fick inte stopp på tårarn.
Efter tre timmar kom det inga fler tårar, jag såg ut som ett spöke och orkade knappt stå upp. Hela kroppen bara skakade. Det är seriöst det värsta jag har vart med om. Det gjorde så sjukt ont.

Ville bara bort ifrån internatet, fick panik, både Ewa och Jeanette tyckte att jag skulle åka hem. Så runt ett kom mamma. Vi kom inte hem förän halv fyra imorse, sådär lagom pigga. Vi gjorde te och tog varsin macka, så halv fem släckte jag lampan imorse.

Idag är jag helt tom, vet inte vad jag känner.
Jag lever iallafall.

RSS 2.0